Gustaf Josefsson Tadaa

Gustaf Josefsson Tadaa

Kan tekniken göra oss mer mänskliga?

Med humor och djup binder Gustaf Josefsson Tadaa samman de filosofiska och praktiska utmaningarna med att leva i det digitala samhället.

Under de senaste 10 åren Gustaf Josefsson Tadaa har gjort över 300 keynotes i Sverige och runt om i Europa, och var nominerad till Årets Talare - Genombrott, 2017. Hans framträdanden skräddarsys till varje tillfälle och tar formen av föreläsningar, workshops eller längre utbildningar.

Gustaf djupdyker i de mänskliga aspekterna av digitalisering: i samhället, på arbetsplatser och i våra liv. Som entreprenör, coach och föreläsare har han arbetat med hundratals företag. Han har 20 års erfarenhet av att driva bolag, skapa möten och bygga communities. Han är en av medskaparna av The Borderland, ett av Europas största självorganiserande festival med över 3000 deltagare.

Gustaf har en akademisk bakgrund inom kognitionsvetenskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han startade Makerspark, Stockholms första 3D-print shop, har varit ordförande för Young Entrepreneurs of Sweden och sitter i styrelsen för statliga Kulturbryggan. Han har även undervisat på bland annat Uppsala Universitet, Hyper Island och Berghs, samt håller exklusiva retreats för ledare.

Föreläsningar
Gustaf Josefsson Tadaa använder historieberättande för att hjälpa oss att förstå världen och den snabba förändring som pågår. Varje föreläsning är skräddarsydd till den specifika publiken. Här är några av de ämnen som Gustaf oftast bokas för att tala om.

Hållbart arbetsliv - Hur gör vi för att arbeta tillsammans och må bra?
När varje medarbetare möts av mer information, fler val och större komplexitet på arbetsplatsen varje dag så ställs nya krav på individen. Hur skapar vi en arbetsmiljö som gör att var och en kan och vill ta det ansvar som krävs för att leva i en föränderlig värld?

Detta är en föreläsning som rör sig i gränslandet mellan personlig utveckling och organisationsutveckling, om psykologisk säkerhet, stress, gränslöshet och nya möjligheter för både arbetsgivare och anställda.

Den digitala organisationen - Hur tar vi hand om oss själva i en digital värld?
Digitaliseringen är en välsignelse och en förbannelse. Samma verktyg som skapar nya möjligheter att samarbeta och kommunicera är också de som bidrar till informationsöverflöd och förvirring kring roller och ansvar.

Hur känns det när både arbetsplats och familjeliv digitaliseras? Hur kan företag och organisationer ta hjälp av det digitala arbetssätten för att öka innovationstakt och effektivisera processer?

Denna föreläsningen är en verktygslåda: en samling tips och tricks för nästa generations organisationer

De kallar det "community" - Hur gör vi för att få människor att vilja skapa tillsammans?
En av de största trenderna i de senaste 20 åren är hur digitalisering har möjliggjort för fler människor att vara med och skapa. När fler får vara med och hitta på, så blir mer påhittat - från sociala medier till Burning Man, en explosion av startups eller global skolstrejk. Men hur går det till för att bygga dessa rörelser? Och vem är det som bestämmer egentligen? Och vad händer efter att första vågen av energi är över? Vilka överlever?

Detta är en föreläsning om "community building", om hur vi bygger självorganiserande rörelser, som tar tillvara på individens motivationskraft och viljestyrka. Med 20 års erfarenhet av deltagarkultur, från rollspel och Burning Man, till open source och makerspaces har Gustaf ett unikt perspektiv kring vad det innebär att "leda" i en organisation där alla är "ledare".

Pressbilder

Artiklar

Gustaf Josefsson Tadaa

Gustaf Josefsson Tadaa

Inspirerande föreläsare

Personlig utveckling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2