Henrik Jönsson

Vi bevittnar ett gradvis förfall — inte en systemkollaps

Fotograf: Jens Nordström

Samhällsdebattör och youtuber

Henrik Jönsson

Henrik Jönsson är expert på IT-företagande, ledarskap och framtidsfrågor, och är en av Sveriges populäraste digitala samhällskommentatorer.

Henrik har byggt flera framgångsrika IT-verksamheter, gett ut böcker om kultur och blivit en populär YouTuber med över en halv miljon videovisningar varje månad. Han är populär för sitt positiva ifrågasättande, och visar med humor, lekfullhet och verkliga exempel på vägar till konkret förändring.

Henriks föreläsningar hjälper människor att navigera det digitaliserade samhället för ett relevantare ledarskap, för en mer engagerande kommunikation - och för ett verkligt utbyte som får organisationer och människor att må bra och bli effektivare.

Exempel på föreläsningar:

Bevaka och förstå din omvärld: en överlevnadsguide till e-pokalypsen
Detta är en presentation av hur den nära framtiden kommer att se ut, fungera och hur man överlever den. Föreläsningen inleds med en historisk genomgång av hur den tekniska utvecklingen transformerat samhället, vilket blir en resonansbotten för analysen av de kommande 20 åren. Henrik tillhandahåller konkreta redskap för att analysera din egen verksamhet och på vilket sätt man positionerar sig för löpande återuppfinnelse i en framtid präglad av allt hastigare förändring.

Att återuppfinna företaget i en kris
Ger livet dig citroner? Gör citronsaft – så går talesättet. Det är slentrian, och saft är en produkt med låg marginal – men vad gör man i en riktig kris när saft inte gör någon nytta? En citrusfrukt kan faktiskt även bli ett batteri. Med positiv attityd och enkla råvaror demonsterar Henrik med humor och exempel från sina egna misslyckade projekt hur man vänder förlust till vinst och lever ett meningsfullare, mer innovativt liv.

Att identifiera värde: innovation eller imitation?
Hur sållar man agnarna från vetet, skitsnackarna från superstjärnorna och bullshittarna från businessmännen? Henrik ger humoristiska exempel från sitt liv i näringslivet och ger publiken konkreta övningar för att lära sig känna igen det autentiska entreprenörskapet i sig själva och andra.

Surfa eller drunkna?
Kommunikation är svårt. Historien präglas av missförstånd och motstånd – men också av framsteg. Vad skiljer dagens samhälle från tidigare kommunikationsepoker, och hur undviker vi missförstånden, minskar motståndet och omfamnar framstegen? Följ med entreprenören och YouTubern Henrik Jönsson på en resa i kommunikation, från en serietecknarskola i början av 90-talet till en nätpublik på flera hundra tusen människor. Från det första ordets Kommunikation 1.0 till den digitala svärmens Kommunikation 4.0 – och lär dig de nätsociala koder som skiljer engagemang från irrelevans.

Henrik kan bokas som föreläsare, workshopledare och som moderator.

Pressbilder

Henrik Jönsson

Henrik Jönsson

Entreprenör 6 Debattör

Fotograf: Jens Nordström

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2