Signmark Marko Vuoriheimo

Världens första signade döva artist

Signmark Marko Vuoriheimo

Den döva pedagogen som blev hiphopartist

Signmark (Marko Vuoriheimos artistnamn) förverkligade sin omöjliga dröm och blev världens första döva artist som fick ett internationellt skivkontrakt.

Utöver sin musikkarriär är Marko Vuoriheimo en fantastiskt inspirerande talare. Signmark har rest runt i världen som specialrepresentant för finska utrikesdepartement och inspirerat genom sitt eget exempel. Han utvecklade en teckenspråksmusikstil i 2006 och har sedan dess velat förena folk genom sin musik. Marko Vuoriheimo är döv sedan födseln, trots det så lyckades han 2009 teckensjunga sig in i människors hjärtan i Eurovision song contest. I den nationella telefonomröstningen vann han över förhandsfavoriterna.

Marko Vuoriheimo är magister i pedagogik och var fram till 2009 teckenspråkslärare på finska yrkeshögskolan. Numera är han artist, entreprenör och föreläsare på heltid. Marko har vunnit en rad internationella priser för sitt arbete, det kanske mest häpnadsväckande är att han 2016 blev den första döva personen som blev vald till Årets talare i Finland. Han är också ambassadör för Finlands världsvision för jämställdhet.

Exempel på föreläsningar:

What Do You Mean by Impossible? När Signmark inledde sin artistkarriär så tvivlade många, vissa tyckte till och med att idén om en döv rappare var helt absurd. I den här föreläsningen så talar Marko om sin uppväxt, sin karriär och hur han lyckades göra det omöjliga möjligt.
X-factor Hur kan olikhet vara en styrka? Hur kan svaghet omvandlas till styrka genom att byta betraktningsvinkel? Hur hittar man sin särprägel på marknaden? Hur kan begränsningarna främja kreativiteten? Vad skiljer dig från dina konkurrenter? Har vi alla en x-factor?
Markos föreläsningar simultantolkas och finns tillgängliga på flera olika språk. Bland annat Svenska och Engelska.

Pressbilder

Signmark Marko Vuoriheimo

Signmark Marko Vuoriheimo

Hiphopartist

Fotograf: Brendan Delany

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2