Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Soki Choi

Soki Choi

Framtidens hälsa: hur bakterier stärker din hjärna

Soki Choi, PhD, Med Dr, är entreprenör, föreläsare och författare till den omtalade boken "Kimchi och Kombucha - Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna" som gavs ut av Bonnier Fakta hösten 2018.

Hennes bok toppade listorna på AdLibris och Bokus redan första dagen, den blev slutsåld dag två, och trycktes i en andra upplaga redan efter en vecka!

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när bakterierik mat eller en enkel fekaltransplantation (dvs bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i Alzheimers, Parkinsons, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I boken "Kimchi och Kombucha - Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna", berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den påverkar din hjärna och psykiska hälsa. Soki ger också bevisade tips på vilken mat som är fullproppad med gynnsamma bakterier och därmed kan stärka både ditt immunförsvar och din hjärnhälsa.

Soki Choi, PhD, Med Dr, är entreprenör, föreläsare och författare till den omtalade boken "Kimchi och Kombucha - Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna" som ges ut av Bonnier Fakta hösten 2018. Hon har forskat om komplexa system (sjukvårdssystem) på Karolinska Institutet och Harvard. Hon har doktorsexamen från Karolinska Institutet och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har talat världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på ett så kallat TED Talk och i samband med Nobelpriset. Hon har även arbetat som FoU-rådgivare vid Karolinska Universitetssjukhuset (2011-2014) och vunnit pris för bästa doktorsavhandling i Europa (2011). I början av 2000-talet blev hon globalt uppmärksammad som IT-pionjär, efter att ha startat världens första appbolag. Som andre svensk (efter Ingvar Kamprad) hade bland annat tidskriften Forbes Soki Choi på sitt omslag. Hon har även suttit i styrelsen för PTS, BRIS och Harvard Club of Sweden. SVT visade år 2004 en dokumentär (IT-prinsessan) om Soki Choi.

Pressbilder

Soki Choi

Soki Choi

Fil. Dr.

Föreläsare med ämnesexpertis

Friskvård & Träning

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2