Angela Ahola

Angela Ahola

Skulle du vilja ha dig själv som kollega?

Svaret är kanske inte så självklart. Ibland är du fullkomligt briljant, charmig, effektiv, luktar gott och får alla att må bra. Ibland är du raka motsatsen. Varför blir det så här? Kan du göra något åt saken?

Angela Ahola är doktor i psykologi, föreläsare och författare. Hon gästar regelbundet tv-program såsom Nyhetsmorgon i TV4, Gomorron Sverige och GoKväll i SVT, Finlands motsvarighet till "Efterlyst", samt intervjuas återkommande i morgon-, kvälls- och fackpress. Angelas föreläsningar är en unik blandning av humor och allvar med en fokus på att öka motivationen och samarbetet på arbetsplatsen. Hon använder fascinerande vetenskapliga fakta för att visa hur vi kan skapa bättre förutsättningar för en god relation och ökad glädje. Föreläsningarna är lämpliga för alla som arbetar med kunder eller medarbetare och vill förbättra arbetsmiljön och relationerna. Angela, en av få föreläsare med doktorsexamen i psykologi, garanterar en föreläsning som kommer att lyfta ert event med många skratt, användbara verktyg och säkerligen ett ämne för diskussion vid middagen.

Välj bland fyra olika föreläsningar:

Skulle du vilja ha dig själv som kollega?
Svaret är kanske inte så självklart. Ibland är du fullkomligt briljant, charmig, effektiv, luktar gott och får alla att må bra. Och ibland är du raka motsatsen. En mycket underhållande föreläsning om beteenden på jobbet och privat. En föreläsning som beskriver vilka hysteriska utmaningar det innebär att vara människa och som förklarar att det förmodligen inte är ditt fel att det blev som det blev – snarare någon annans. Med mycket humor och lite allvar blandas fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende. Det finns dock risk för vissa åhörare att landa i slutsatsen att man faktiskt själv är inblandad i sitt eget liv. Att man måste ta någon form av ansvar för sitt eget beteende och för de eventuella förändringar man vill uppnå både på jobbet och hemma. För alla som vill förstå sig själva, kollegorna och kunderna bättre och vill ha roligare på jobbet är det här den perfekta föreläsningen.

Gör drivkrafterna till dina superkrafter!
Varför gör vi egentligen som vi gör? Vad styr ditt och andras beteende? Svaret är tre drivkrafter. Du får en helt ny verktygslåda med konkreta råd för att kunna navigera mer rätt i din vardag, för bättre fokus och bättre relationer. Tre psykologiska behov styr oss alla. Lär dig förstå hur – för mer framgång i din karriär, härligare relationer och ett roligare liv. Dessa har mejslats fram av evolutionen under miljoner år och hjälpt Homo sapiens att överleva. Drivkrafterna må styra oss och våra medmänniskor i kulisserna men efter denna föreläsning kommer du att veta exakt hur de styr dina behov och handlingar. Men också hur fel det kan bli i krocken mellan dessa urkrafter och vår moderna livsmiljö. För vår levnadsmiljö har gång på gång förändrats men vi har det inte. Och det handlar inte om hur du borde vara, utan om hur du i grunden är. Många skratt, aha-upplevelser och konkreta verktyg. För alla som träffar kunder, medarbetare eller vill få ett trevligare klimat på arbetsplatsen, är det här den perfekta föreläsningen.

E du go eller? – En föreläsning om att vara karismatisk
Vad är karisma? Går det att mäta? Kan du bli mer karismatisk? Vilket emotionellt intryck får andra då de träffar dig? Det handlar alltså om magkänsla. Långt innan du fått andra att upptäcka att du är rätt person på rätt plats kommer andra ha fattat en sorts känslomässigt beslut kring om du bör vara ledaren, om de kan lita på dig eller om de bör gå på en andra dejt med dig. Forskare har visat att denna känslomässiga reaktion – magkänslan – den viktigaste faktorn för om vi kommer att rösta på en politisk kandidat eller inte. Därför behöver vi ställa oss själva frågan: Hur karismatisk är jag? Vilken magkänsla får andra av mig?

Skulle du köpa dig själv?
Sällan har vi stenkoll på exakt vilka signaler vi sänder. Ändå är det just det som avgör om vi får jobbet, om kunden kommer att köpa och om den första dejten leder till (minst) en till. I tv-sammanhang pratar man om att det är viktigt att programledare går genom rutan. Det är det för dig också. Du har en kort stund att gå vidare hos potentiella kunder, vänner, medarbetare och partners. När du presenterar, förhandlar eller pitchar. Att bli likead eller vald. Frågorna är många: Vad är det som gör att vi gillar och känner förtroende för vissa personer? Varför väljer vi ett varumärke och inte ett annat? Hur kan en organisation skapa förtroende och engagemang? En föreläsning baserad på neuropsykologi och socialpsykologi. Det sammanflätat med dagens kommunikationstrender, sociala mediabeteende och köpbeteendeforskning. Det är dags att ta fram en framtidsorganisation – ta första steget!

Sagt om Angela Ahola;
Den här föreläsningen borde alla lyssna på!
Jag trodde aldrig att en psykolog kunde vara så här rolig.
Bland det bästa jag någonsin hört!

Video

Pressbilder

Artiklar

Angela Ahola

Angela Ahola

Dr. i Psykologi

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2