Oskar Henrikson

Beteendeförändring, ledarskap och organisationsutveckling

Oskar Henrikson, kallad Psykologen Oskar, är en legitimerad psykolog som arbetar med ledarskaps- och organisationsutveckling. Han är en omtyckt och ofta anlitad föreläsare i näringslivet.

Tar det 18 eller 254 dagar att skapa en ny vana? Går det att inte tänka på en gul banan? Vad kan TV-spel lära oss om ledarskap och moderna organisationer? Vill ni också göra psykologisk träning lika naturlig som fysisk. Följ med in i psykologen Oskar och det psykologiska gymmets värld.

Oskar Henrikson, kallad Psykologen Oskar, är en legitimerad psykolog som arbetar med ledarskaps- och organisationsutveckling. Psykologen Oskar är en uppskattad talare som älskar att blanda populärkulturella referenser med gedigen vetenskap. Genom konkreta utmaningar från habitud.se får du som deltagare med dig praktiska verktyg att använda i din vardag. I utvärderingar går det att se att de flesta väljer att testa någon av utmaningarna de lärt sig på hans föreläsningar. Utmaningarna går att testa före, under och efter en föreläsning för att få ut mer att det fysiska mötet.

Oskar föreläser för tusentals personer varje år med genomgående höga betyg och kommentarer som "Underbar föreläsning", "Bra övningar och diskussioner" och "Oskar är briljant". Oskar blir ofta tillfrågad av media för sin breda kompetens inom psykologi och har en stående spalt i tidningen Personal & Ledarskap. Han har arbetat med organisationer som IKEA, Spotify och Fritidsresor och skapat mätbar förändring som visat sig i medarbetarenkäter och i försäljningsresultat.

Tre av Oskar Henriksons mest populära föreläsningar:

18 eller 254 dagar att skapa en vana? Vad gör att vissa vanor fastnar lättare än andra? Hur skiljer sig människor från hundar när det kommer till att testa nya beteenden? Vilka knep kan man ta till om man vill skapa eller bryta en vana? Lär dig mer om varför dina kollegor inte alltid gör som du säger, om hur organisationen kan uppmuntra högpresterande vanor och skapa varaktig förändring.

Tänk inte på en gul banan - Tankar, känslor och beteenden i tider av förändring Det är svårt att påverka tankar och känslor. Har du någon gång försökt att inte tänka på en gul banan? Eller försökt att inte vara nervös när du ska hoppa bungy jump? Då förstår du detta. Förstå hur tankar, känslor och beteenden påverkas i tider av förändring. Minska frustrationen och öka det engagerande arbetet med verktyg från vetenskapen.

Vad Super Mario kan lära oss om positiv feedback TV-spel överöser sina spelare med positiv feedback och fängslar miljontals personer varje år. Varför är arbetsplatsen inte lika beroendeframkallande? Vilka lärdomar kan vi dra från TV-spelens värld för att göra våra organisationer mer välfungerande? Lär om de knep som TV-spelsskapare använder och skapa en uppmuntrande kultur, engagerade medarbetare och en högpresterande organisation.

Lyssna på Oskar Henrikson

Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team

Vill du bli inbjuden?
Oskar Henrikson är leg. Psykolog och VD. Han vill sprida psykologi och göra den enkel att använda. Han är huvudförfattare till boken “Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team” som fick utmärkelsen årets projektledarbok 2017. Samma år fick Oskar utmärkelsen Årets alumn från Linköpings universitet för sitt arbete att föra ut främjande psykologi i samhället. Han är en uppskattad talare och han har skapat mätbar beteendeförändring för en positiv arbetsmiljö i organisationer som SISAB, Fritidsresor och Pulsen IT. https://www.talarforum.se/speakerimage/oskar.henrikson/1167/oskar.henrikson.jpg 0

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Pressbilder

Oskar Henrikson

Medarbetare & Team

Utbildande processledare

Personlig utveckling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });