Inspirationsbrev November 2019

Johan Eriksson - Googlechefens bästa tips för livslångt lärande

Johan Eriksson som är föreläsare och chef över specialistteamet på Google Sverige, har tillsammans med två andra experter tagit fram en guide till livslångt lärande i praktiken. Digitalisering och automatisering förändrar yrken i nästan alla branscher. Enligt en rapport från McKinsey Global Institute skulle närmare hälften av alla arbetsuppgifter som utförs i Sverige kunna automatiseras med den teknik som redan finns tillgänglig. Digitaliseringen kommer på det hela taget att skapa betydligt fler jobb än vad som försvinner, men det gäller att ha rätt kunskaper för att vara fortsatt attraktiv på arbetsmarknaden.

»Läs hela artikeln...

Årets talare – Genombrott

Nu har vi offentliggjort de två genombrottskategorierna i tävlingen Årets talare. Det är åtta av de absolut bästa nya talarna som vi har sett de senaste åren.

Bland de nominerade hittar vi inspiratörer, entreprenörer och experter, alla med det gemensamt att dom också är lysande talare. De har på olika sätt spridit kunskap och inspiration och lyckats nå fram med sitt budskap till åhörarna. Priserna delas ut på Talargalan som arrangeras på Berns i Stockholm den 4 februari. Vinnaren utses dels genom röstning på Talarforums hemsida, genomförda kundutvärderingar efter genomförda uppdrag samt en Jury från Talarforum.

»Rösta här

Jonas Hagström - Otroligt små medel gör skillnad

Låt dig inspireras av hur man genom att våga säga ja och tro på sig själv, kan få det tillsynes omöjliga att bli möjligt. Man kan aldrig förutse exakt hur saker och ting ska bli, det enda man kan vara 100% säker på är att om man inte börjar, då blir det ingenting. Jonas Hagström är entreprenören som redan vid 9 års ålder hade sin första affärsidé. Inspirerad av uppväxten med en galen entreprenörspappa har han sedan genom livet förverkligat den ena idén efter den andra. Jonas har vägrat att lyssna på omgivningen som sagt "det där kommer aldrig att gå" utan istället anammat inställningen "någon måste få det att funka". Inställningen om att våga säga "ja" och prova sig fram har tagit Jonas ut på en fantastisk resa, från uppväxten i fjällbyn Gräftåvallen med 12 invånare, till framgångsrik företagare, social entreprenör och till och med ända upp på Globens scen tillsammans med Tomas Ledin. En resa som ju längre tiden går bara öppnar upp för fler och fler unika möjligheter.

När: Fre 29 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Olof Wretling - Diagnoserna i mitt liv

Olof Wretling är en av landets mest uppskattade komiker och berättare. För svenska folket är han även känd som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Olof har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än sex gånger och Vinterpratet "Diagnoserna i mitt liv" blev så populärt att det år 2016 sattes upp på Rival i Stockholm och togs ut på en rikstäckande turné. Olof Wretling föreläser kring samma tema som föreställningen där han tar upp vad för diagnoser han har fått ställda, hur det har påverkat honom, hans uppväxt, liv och arbete. Han blandar humor med allvar och föreläsningen är lika rolig som den är viktig. Han vill påverka människor till att sluta dela in andra människor i fack, eller sätta etiketter på andras personlighet. Istället vill Olof få folk att öppna upp och ställa frågor för att visa sitt intresse för våra olikheter.

När: Tis 3 dec, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Lundin - Att skickliggöra varandra

I samarbete med Elite Hotels bjuder Talarforum på en frukostföreläsning med den framgångsrika föreläsaren (och tidigare förbundskaptenen i handboll) Anders Lundin i konsten att göra varandra skickliga. Detta är en viktig nyckel till att skapa en framgångsrik och hållbar kultur på arbetsplatsen. I framgångsreceptet är viktiga ingredienser att vara ärliga och nyfikna; att samtala om samtalet; att prata om det som är viktigt; att vi frågar om det vi undrar; att vi bryr oss; att vi stöttar varandra; att alla stora och små handlingar sitter ihop; att vi förstår att vi missar ibland; att vi upptäcker det vi uppmärksammar och tränar på, är det som växer; att det är på riktigt. DÅ skickliggör vi varandra.

När: Fre 6 dec, Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Ann-Christine Ruuth - Pappa Ann-Christines bekännelser - Från man till kvinna på 45 minuter

Vad tror du händer när en manlig kyrkoherde i Svenska kyrkan berättar att han i själva verket är en hon? Ann-Christine Ruuth vet. När hon som tidigare hette Åke berättade att i fortsättningen ville hon kallas Ann-Christine tog det inte hus i helvete. Det blev inte ens ett herrans liv. Istället möttes hon av en närmast kompakt tystnad. Det var inte många i kyrkan som visste något om transpersoner och att det kunde vara en präst blev för många en chock. För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden. Men också mycket respekt. Hennes dotter skrev boken "Min pappa Ann-Christine" som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan. Boken nu gett upphov till film! "Min pappa Marianne" har premiär i februari 2020 med Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Ann-Christine Ruuth firar nu fem år som professionell föreläsare, hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor, näringslivet.

När: Tor 13 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annah Björk - Ni måste flytta på er

Vad kan vi lära oss om jämställdhet från världens mest sexistiska bransch? Sexism och nedvärderande av kvinnor alltid varit en integrerad del av musikbranschen, från stenkaka till Spotify. Men nu har några av de största unga kvinnliga artisterna inlett en kamp – mot orättvisor och övergrepp och för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Deras erfarenheter och metoder är ren inspiration och wow-känsla för individer och organisationer som behöver en turbomotor i jämställdhetsarbetet. Följ med Annah Björk in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur i decennier. Med konkreta anekdoter hämtade från sin bok "Ni måste flytta på er" ger hon er ett VIP-pass dit ni aldrig varit: till musikstudior, skivbolag och scener där artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Little Jinder och Tove Lo berättat om kampen mot männen med makten. Tillsammans bildar deras häpnadsväckande historier en väv av erfarenheter som som verkligen peppar och hjälper dig där du är. För fungerade deras kamp i världens mest sexistiska bransch, kommer den hjälpa dig också. Annah Björk visar med sin starka föreläsning hur andra branscher kan inspireras av poptjejerna som gjorde revolution och hur man jobbar konkret för jämställdhet och mot sexism.

När: Tor 20 Feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2