Madeleine Westin

Madeleine Westin

Meteorolog, programledare, författare och krönikör,

Välkänd från TV4 har Madeleine Westin mer eller mindre goda nyheter om vädret till oss. Hon har en bred bakgrund som bland annat forskare och programledare. Madeleine föreläser även initierat om retorik.

Madeleine Westin är meteorolog och tillika kapten i krigsmakten. Hon har även deltagit på en Nordpolsexpedition på isbrytaren Oden. Som första ytfartyg nådde de ända fram till Nordpolen. Madeleine har genomfört det hedersamma uppdraget att vara sommarpratare i radio. Hon är också författare och har idag skrivit tre populära böcker om vädret.

En av böckerna påvisar den klimatförändring vi är mitt uppe i, men som inte framträder på det sätt vi förväntat oss. Men en sak är säker, den kommer att påverka vårt liv och hälsa, i vårt boende, i vårt jobb och resande. En framtidsspaning som ger en prognos av bl.a. fler och svårare stormar, katastrofala översvämningar och torrperiod under heta sommardagar. Det är bara några fastställda konsekvenser av en varmare värld.

Madeleine har under åren varit programledare är en mycket uppskattad talare. Som tidigare chef för Tv4s programledare och idag för Väderredaktionen har Madeleine hittat en kombination att i tillvaron hitta en harmoni mellan arbete och privatliv. Retoriken ligger henne också varmt om hjärtat. Hur du med hjälp av ditt sätt att tala, röra dig och engagera levererar information.

Kombinationen av att ha arbetat som meteorolog på TV4 och kapten i krigsmakten i många år gör att hon har en unikt insikt i retorik. En retorisk färdighet som hon pedagogiskt delar med sig av. Från att vara ett ämne som huvudsakligen tagit plats på strategisk nivå har retorik och presentationsteknik fått en större betydelse i vardagen, på sociala medier, i möten, på jobbet och privat. Det gäller att övertyga på kortare tid än förr. Det egna engagemanget och kroppsspråket har stor betydelse för framgång.

Madeleine seglar en hel del, älskar hav och skärgård och det var kanske därför hon engång sökte sig till en utbildning i Försvarsmakten. Inom försvaret och vid Helikopterdivisionen i Berga fick hon därmed sin utbildning till meteorolog, med kaptens grad.

Pressbilder

Artiklar

Madeleine Westin

Madeleine Westin

TV-profil

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2