Johanna Tömmervik

Innovationsledare

Johanna Tömmervik

Innovationsledning och digitalisering med människan i centrum

Undrar du hur all ny teknik kommer att påverka dina kundrelationer, hur framtidens marknadsföring kommer att se ut eller hur du utvecklar ditt innovationsarbete kan Johanna Tömmervik både ge ny inspiration och konkreta exempel.

I en tid då alla organisationer genomgår någon form av digital transformation fylls etern ständigt av nya begrepp som Virtual Reality, Augmented Reality, Artificiell Intelligens och Internet of Things. Hur kommer egentligen tekniken att förändra verkligheten som vi känner den idag? Med ny teknik krävs innovation och nya tankemönster där vi behöver hitta ett sätt att förhålla oss till teknikutvecklingen som inte bara är nytt, utan också gör nytta för människor.

Johanna Tömmervik är en engagerad och påläst navigatör inom dessa områden, men har också mångårig praktisk erfarenhet av att utveckla innovativa lösningar och team. Med sin kunskap och nyfikenhet inspirerar hon organisationer till nya sätt att tänka på och möta framtiden.

Johanna har dubbelexamen i Innovationsteknik och Företagsekonomi och en MSc i Innovation Management. Till vardags är hon verksamhetschef på Sparkbanken Rekarnes unika satsning Valvet och jobbar även med innovation och digitalisering för banken. I sin tidigare karriär har hon arbetat som marknadschef på byBrick, ett IT-konsultbolag med fokus på den allra senaste tekniken. Hon har även jobbat med data- och innovationsforskning på forskningsinstitutet RISE. Redan som 27-åring blev hon marknadschef för Prindit, en startup som mäter organisationers innovationsklimat och kan förutse utfall av projekt med ett unikt AI-baserat verktyg. Företaget utsågs till Årets Innovatör av Almi Företagspartner 2015.

Johanna Tömmervik brinner för teknik, innovation, entreprenörskap och utveckling av processer, affärer och människor. Hon är en energisk och empatisk ledare med ett stort intresse för personlig utveckling och livsbalans och arbetar även som professionell yogalärare. Johanna är en uppskattad inspiratör och föreläsare med svart bälte i LEAN ledarskap och hundratals timmar som workshopfacilitator inom innovation och Design Thinking i ryggsäcken.

Johanna var med och grundade co-working spacet Westras - Västerås Startup Community och sitter i ett antal styrelser. Bland annat i Automation Region, ett automationskluster som driver digitalisering och stärker svensk automationsindustri.

Hon driver även F*ckuppodden tillsammans med Carolin Runnquist. Podden handlar om risktagande, mod, innovation och sårbarhet. I podden intervjuas modiga risktagare, ledare och entreprenörer om det som ligger bakom framgången och solskenshistorierna.

Johanna anlitas till föreläsningar inom områden som ny teknik, framtidens marknadsföring och kundupplevelser, framtidens styrelsearbete, co-working och co-creation, innovationsledning, hur du utvecklar innovativa team och vad som är viktigt för att lyckas med digital transformation idag och i framtiden.

Exempel på föreläsningar:

  • Framtiden är ingen önskelista
  • Framtidens styrelsearbete
  • The Future of Marketing
  • Framtiden – mer eller mindre människa?
  • Co-creation generation
  • Digital transformation
  • Vikten av fysiska möten i en digital värld

Pressbilder

Johanna Tömmervik

Johanna Tömmervik

Innovationsledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2