Hanna Olvenmark
Fotograf: Ulrika Pousette

Hanna Olvenmark

Portionen under tian – bra mat för dig, din plånbok och planeten

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen Portionen under tian med tusentals besökare varje dag.

Hanna Olvenmark är författare till kokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten (Ordfront förlag). Hon har en mission: att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar. I flera år har hon drivit den omåttligt populära bloggen Portionen under tian där hon visar på fördelarna med att leva snålt både för plånboken, miljön och kroppen. I kokboken Portionen under tian bjuder hon på över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor. Det blir även 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept, samt allmänna stay cheap-tips för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen (ute i naturen).

Föreläsning: Bra mat för dig, din plånbok och planeten
Spelar det någon roll vad vi lägger på tallriken? Det är leg. dietist och kokboksförfattaren Hanna Olvenmark övertygad om. Inte bara utifrån vilken påverkan det har på vår planet utan också på oss själva utifrån saker som ekonomi och hälsa. Oavsett om ingången är att äta mer hälsosamt, mer klimatsmart eller att spara tid, pengar och energi så inspirerar Hanna till att ställa sig frågan som är viktigt på riktigt för just dig och motiverar till förändring för en livsstil i linje med det.

Hanna utbildar i klimatsmart, hälsosam, billig mat – hur valet av livsmedel och också våra beteenden kring maten påverkar. Hon svarar på frågor så som. Måste jag sluta äta kött? Hur mycket tid och pengar kan jag spara? Var börjar jag?

Föreläsning: Staycheap
Vad lägger du dina resurser på egentligen? Dina pengar, din tid, din energi? #staycheap har gått från att vara en flört med att vara snål till en hel livsfilosofi som uppmuntrar till att lägga tid, energi och pengar på det som är viktigt på riktigt, inte för någon annan utan för just dig.

Pressbilder

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark

Dietist

Fotograf: Ulrika Pousette

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2