David Ståhlberg

David Ståhlberg

Att leda i accelererande förändring

David Ståhlberg vägleder dig till nyfikenhet, framtidstro och innovationsförmåga, och hjälper dig se potentialen i er verksamhet.

David är koncernchef på konsultföretaget Kvadrat och var nominerad till Årets talare - Man 2019. Han har tidigare varit nominerad till Årets Talare - Genombrott 2017. Efter ledande roller på Google i Sverige och på Procter & Gamble är David idag rådgivare åt allt från unga entreprenörer till tunga näringslivsprofiler. David har ständigt nya perspektiv och pulsen på de senaste trenderna. Framförallt kommer han med verktyg och energi för att med enkla grepp vända vår komplexa värld av förändring till handling. Från globala trender och drivkrafter rör vi oss snabbt ner till vardagliga exempel, ett uppriktigt ledarskap och en tydlig affärslogik.

Känner du verkligen att du lär dig snabbare än omvärlden förändras? Pratar ni främst om eller med era kunder? Kommer insikterna i organisationen främst "uppifrån" eller "nerifrån"? Hur skapar ni värde - på riktigt?

David är en talare som inspirerar och värmer, som med humor och en ovanlig förmåga att förenkla hjälper dig och din organisation att få saker att hända.

Kort om David:

 • Senior rådgivare och förändringsledare i verksamheter med en transformativ agenda.
 • Styrelseledamot i svenska ehandelsplattformen Litium.
 • Ordförande i Statistiska Centralbyråns användarråd för kommunikation.
 • Författare (tillsammans med Johan Eriksson, Google) till boken Marketing goes Digital.
 • Leder kursen Digital Business Transformation på IHM Business School.
 • Nominerad till Årets Talare Genombrott 2017.
 • Tidigare ledande roller på bland annat Google och Procter & Gamble.
 • Bakgrund inom HR, sälj, marknad och som affärschef.
 • Certifierad från MIT Sloan School of Management in Artificial Intelligence, Implications for Business Strategy.
 • Trippelexamen som Civilekonom (Handelshögskolan), i Statsvetenskap (Uppsala Universitet) och i Teoretisk Filosofi (Uppsala Universitet).

Exempel på föreläsningar:

 • Att Leda i Accelererande Förändring - Maximera din verksamhetens relevans i en snabbförändederlig tid.
 • Framtidsrevolutionen - Hur radikal nyfikenhet förändrar världen, och ditt ledarskap.
 • Digital made Simple - Energi och tydliga steg för att fortsätta din och ditt företags digitala omvandling.
 • En Framtid Värd att Leva i - Om innovation i samhällskroppen och nya möjligheter att skapa värde för oss som medborgare.

Dessa föreläsningar riktar sig mot alla i din organisation, från ledningsgrupp/styrelse till olika arbetsteam. Samtliga ämnen kan skräddarsys och fungera som föreläsningar eller workshops, för 5 personer eller 500 personer, 30 minuter eller en dag. Alla föreläsningar och seminarier kan göras på både svenska och engelska.

Sagt om David:

"Tack David för en helt otroligt bra leverans igår! Du är verkligen galet bra! Många av gårdagens deltagare har sagt att detta var den bästa konferens de någonsin varit på och det var tack var ditt otroliga anförande. Nivån blev klockren för oss och att du nådde fram till alla." - Sara Lindahl, Danske Bank.

"David gjorde en lysande insats som inspirationsföreläsare på vårt event Lenovo Live. Genom träffsäkra observationer, en stor portion humor och väl serverade tankeställare lyckades David engagera och underhålla publiken på ett mycket uppskattat sätt!" - Claes Löfgren VD Lenovo Sverige.

"Vi anlitade David under våren för en serie kundevent på sju orter runt om i Sverige. Alla våra deltagare gav David högsta betyg. Han är en talare som med humor inspirerar, engagerar och ger konkreta verktyg för att driva digitaliseringen framåt. På ett lättbegripligt sätt hjälper David dig och din organisation att förstå hur morgondagen kan se ut, då den enda långsiktiga konkurrensfördelen för dig och ditt företag är att ständigt förändras och utvecklas." -

Pernilla Hagegård, Poolia.

"Vi var alla mycket nöjda med Davids deltagande hos oss! Inspirerande och helt rätt i tiden, dessutom framåtblickande och ett enkelt men ändå kraftfullt paketerat budskap." - Business Unit Manager Linköping, Cybercom.

"David var vår ciceron under en konferensdag i digitaliseringens tecken. Han har en unik förmåga att få alla både lugnade, nyfikna och peppade på det vi är mitt uppe i och resan framåt. Utbildande, underhållande och förtroendeingivande. Under kvällen, när vi skulle sammanfatta vad vi tog med oss från dagen pratade vi i mun på varandra. Ett ovanligt gott tecken." - Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef Forsen.

Video

Pressbilder

David Ståhlberg

David Ståhlberg

Digital rådgivare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2