Christina Stielli
Fotograf: Kristian Pohl

Christina Stielli

Arbetslust och glädje

Christina Stielli är en sann inspiratör som ger motiverande och insiktsfulla föreläsningar om medarbetarskap, kommunikation och vikten av arbetslust och glädje på jobbet.

Christina pratar om eget ansvar i relationer till kollegor, kunder och uppdragsgivare, att vi är varandras arbetsmiljö och om att det är var och ens ansvar att arbeta för arbetsglädje. Hon leder deltagarna med skratt och allvar när hon visar exempel på hur en arbetsplats kan skadas av gnäll och hon väver ihop det med det faktum att livet kan vara en svår period. Det är mycket som ändå kan bli enklare när vi inser hur vi kan påverka en helt vanlig vardag.

Christina Stielli är den enda som har vunnit Årets talare två år i rad. Hon har varit nominerad tre gånger, och fick dessutom hedersuppdraget att vara konferencier för Talargalan på Berns 2020. Hon beskrivs ofta som en raket på föreläsarhimlen! Hon har en närvaro och skicklighet i att skapa momentum med alla typer av arbetsgrupper. Hennes föreläsningar passar för att lyfta en konferens, skapa engagemang på en kick-off, svetsa samman medarbetarna på en personaldag, inspirera på en kundträff, antingen det är med eller utan workshop där målet alltid är att deltagarna ska sväva någon centimeter ovanför golvet när de går därifrån.

Bromsa eller bryta ihop?
Både arbetsgivaren och medarbetarna har ansvar för att motverka stress och förebygga den farliga stressen på en arbetsplats. Christina tar deltagarna med till den dagen då hon insåg att hon hade tappat minnet av en långvarig stress. Plötsligt visste hon inte hur hon skulle köra sin bil och i mitten på 90-talet var de få som visste hur återhämtningen skulle bli bäst. Idag pratar Christina om det egna ansvaret för att inte bli sjuk av stress, om det s.k. livspusslet, om att det aldrig finns brist på tid och hur viktigt det är att förstå kroppens funktioner för att vara en hållbar människa och medarbetare.

Världsmästare i förändring!
En föreläsning som passar inför, under eller efter en förändring. Lättsamt och allvarligt, berörande och insiktsfullt med resultat av studier och en inblick i hur hjärnan fungerar i förändring, hur vi kan få alla att dra åt samma håll och skapa ett smidigt medarbetarskap. Att leda i förändring och att följa i förändring, att känna tilltro till en osäker framtid, att känna sig trygg i en turbulent vardag, att hitta sin plats i en helt ny miljö. Rädsla i en förändring är normalt och Christina förklarar med humor och allvar hur och varför våra hjärnor ibland slår bakut när någon säger omorganisation.

Arbetsglädje? Ja tack!
Varför är det så viktigt med glädje på jobbet? Vad säger forskningen om vikten av välmående på jobbet och hur det kopplas direkt till bättre prestationer, bättre samarbetsklimat, ökad produktivitet och sänkta sjukskrivningstal? Många har ordet arbetsglädje inskrivet i vision och värdegrund, men få kan bena ut vad det egentligen är och vem som är ansvarig för hur kul det ska vara på jobbet. Handlar det verkligen om bowlingkvällar och after work arrangerade av trivselgruppen eller handlar det om någonting helt annat? Inspiration blandat med fakta och en gedigen verktygslåda för arbetsglädje redan nästa dag.

Varför är inte alla andra normala, som jag?
Vi är varandras arbetsmiljö och frågan är om vi respekterar vår arbetsmiljö tillräckligt mycket eller förekommer det mer gnäll än uppmuntran? Mer negativa kommentar än positiva? Hur påverkas jag av en kollegas attityd och hur möter vi varandra på morgonen, på mötet, i korridorerna? Medarbetarna är oftast den viktigaste tillgången för en arbetsplats och fungerar inte kommunikationen och samarbetet kan det få konsekvenser för en hel arbetsplats. En föreläsning om olikheter, arbetsglädje och att vi är varandras arbetsmiljö.

Christina Stielli har även skrivit böckerna Jag vill vara glad och Skapa Arbetsglädje.

Sagt om Christina;

"Christina, jag är så otroligt glad att jag anlitade dig. Det här var på pricken. Jag har fått fantastiskt positiv återkoppling på ditt bidrag och på dagen som helhet från medarbetarna." - Jan Amnebjer, Skatteverket.

"Tack än en gång för din inspirerande föreläsning. Den var mycket uppskattad både bland hos chefer och hos övriga medarbetare. Du fick oss alla känna oss upprymda och inspirerade att i större utsträckning ta eget ansvar för våra liv – inte minst på arbetet." - Fredrik Skoglund, chefåklagare, Åklagarmyndigheten Bergslagen.

"Du fick fram ditt budskap, och det vi önskade, på ett helt fantastiskt sätt. Mycket tack vare din energi och positiva framtoning, men också med det djup som kommer av egen erfarenhet." - Ann-Sofie Bramell, Swedbank.

Video

Pressbilder

Artiklar

Christina Stielli

Christina Stielli

Inspiratör och utbildare

Fotograf: Kristian Pohl

Underhållande föreläsare

Inspirerande konferencierer

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2