Christina Haugsöen
Fotograf: Simone Syversson

Christina Haugsöen

Expert inom kommunikation, ledarskap och personlig utveckling

Christina Haugsöen är ofta anlitad som föreläsare, kursledare och coach. De senaste åren har hon bland annat arbetat med Volvo, Polisen och Billerud Korsnäs.

Christina Haugsöen har över 20 års erfarenhet av att arbeta tillsammans med ledare och medarbetare. Hon arbetar som föreläsare och utbildare, men även i längre processer med ledningsgrupper och medarbetare. Christinas ämnen är bland annat kommunikation, ledarskap, organisationsutveckling, kompetensutveckling och beteendevetenskap. Hon arbetar tillsammans med ledare för att skapa både effektivitet och trivsel på arbetsplatser. Målet för Christina är att hjälpa ledare och medarbetare att bli trygga i sina roller och att både må bra och prestera.

Anpassade föreläsningar och kurser för varje uppdragsgivare
Christina erbjuder ett brett utbud av föreläsningar och kurser anpassade för olika behov och situationer. Från att förstå grunderna i effektiv kommunikation till att utveckla ledarskap och teamarbete, varje kurs är designad för att ge deltagarna de verktyg de behöver för att lyckas i sina yrkesroller och personliga liv.

Chefsskapets grunder
Skapa en bättre förståelse för skillnaderna mellan ledarskap och chefskap. Christina understryker vikten av emotionell förmåga och ger deltagarna verktyg för att utveckla sina ledaregenskaper. Genom praktiska övningar och reflektioner får deltagarna insikter i hur de kan skapa trygghet i sitt chefskap och balansera sina uppdrag effektivt.

Kommunikativt ledarskap
Med fokus på att utveckla en kommunikationsstil som främjar öppenhet och delaktighet. Christina visar hur tydlig kommunikation kan skapa ett starkare team och förbättra arbetskulturen. Kursen belyser strategier för att effektivt kommunicera visioner och mål, samt hur man leder genom förändring.

Jobba smartare
Christina delar med sig av sin expertis om personlig effektivitet och hur man kan förbättra sitt självledarskap. Kursen täcker tekniker för att bygga framgångsrika team, skapa effektiva möten och prioritera uppgifter som leder till konkreta resultat. Deltagarna lär sig att identifiera och eliminera distraktioner för att maximera sin produktivitet.

Håll effektiva möten
En fördjupning i hur man planerar och leder möten som inte bara är produktiva utan även motiverande för alla inblandade. Christina introducerar verktyg för effektiv mötesteknik och diskuterar hur man kan förändra möteskulturen inom en organisation för att undvika tidsödande sidospår och säkerställa att alla möten har ett klart och fokuserat syfte.

Vikten av emotionell förmåga
Betydelsen av emotionell intelligens i ledarskap. Christina utforskar de fem huvudkomponenterna i emotionell intelligens och ger praktiska tips för hur man kan utveckla dessa förmågor. Genom att betona empati och självmedvetenhet visar hon hur ledare kan bygga starkare relationer och skapa en mer sammanhållen arbetsmiljö.

Självledarskap och hantering av svåra situationer
Hur man hanterar konflikter och utmanande beteenden på arbetsplatsen. Christina använder sig av realistiska scenarier för att illustrera hur man kan bemöta aggression och negativitet med professionalism och lugn. Kursen understryker vikten av självledarskap och ger strategier för att navigera genom svåra situationer med grace.

Analytiskt tänkande och kreativ problemlösning
Vill ni bli bättre på att balansera analytiskt och kreativt tänkande inom problemlösning? Christina förklarar hur dessa två tänkesätt kan komplettera varandra för att leda till innovativa lösningar. Genom praktiska övningar får deltagarna utforska olika metoder

Christina har bland annat arbetat som rektor, i grunden har hon en Fil Kand i Statsvetenskap och Historia, en gymnasielärarexamen och har även studerat beteendevetenskap på Karlstads universitet. Christina är också Certifierad utbildare inom ledarskap via Learning Tree International. Hon har undervisat inom beteendevetenskap på Karlstads universitet och har lett kurser för bland annat Pricewaterhouse Coopers, Volvo, Säkerhetspolisen och många andra organisationer både inom privat och offentlig sektor. Christina är den instruktör som fått högst poäng av alla instruktörer som Volvo anlitat - 4,74 av 5 möjliga.

Christina Haugsöen är en lättsam person som föreläser och utbildar utan pekpinnar och gärna med många skratt och livliga diskussioner. Hon bygger föreläsningarna och utbildningarna på exempel ur vardagen, och där det är lätt för deltagarna att känna igen sin egen verklighet.

Christina briljerar med sitt sätt att kommunicera och inspirera inom sitt kompetensområde. Hon ger konkreta tips, är inlyssnande och professionell. Hon baserar sina "tankar" på fakta och forskningsunderlag samt sin långa erfarenhet inom området. Jag kan varmt rekommendera Christina som föreläsare och inspiratör. - Sofia Ring, Verksamhetsutvecklare på SAAB, Linköping

Pressbilder

Christina Haugsöen

Christina Haugsöen

Föreläsare och utbildare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2