Catrin Offerman
Fotograf: Lina Östling

Catrin Offerman

Moderator, vetenskapsjournalist och expert på miljö & hållbarhet

Catrin har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor och eftersom hon har bevakat området länge kan hon ställa spetsiga och relevanta frågor som lyfter diskussionen.

Hon tycker om att vara påläst för att på så sätt skapa ett tryggt klimat på scen. Fokus är alltid sakfrågorna, men en konferens är så mycket mer än så. Det är i mötet mellan människor som spännande samtal och nya idéer uppstår. Därför jobbar Catrin ofta med att skapa interaktivitet och ett klimat som underlättar för nya möten bland deltagarna.

Catrin ligger bakom innehållet i ett flertal konferensprogram som rör miljö- och hållbarhet och har bland annat arbetat med innehållet och modererat konferenserna Miljöstrategidagarna, Imorgon Grön, Hållbara transporter, Klimatanpassning, Livsmedelsforum och Klimatforum.

Catrin Offerman är humanekolog, vetenskapsjournalist och expert på omvärldsbevakning med fokus på miljö- och hållbarhet. Hon har lett samtal och modererat större konferenser i över tio års tid.

Mellan 2008-2018 var Catrin Offerman chefredaktör för tidningen Miljö & Utveckling som riktar sig till personer som arbetar professionellt med miljö- och hållbarhet. Tidningen är bland Nordens största inom hållbarhetsområdet.

Idag driver hon kommunikationsbyrån Komako som hjälper verksamheter med kommunikationsrådgivning och omvärldsanalys med hållbarhet i fokus. Bland annat jobbar hon med frågor som rör beteendevetenskap och hållbarhet, så kallad nudging.

Sagt om Catrin:

Catrin Offerman uppfyllde som moderator alla våra förväntningar och bidrog i högsta grad till att våra dricksvattenseminarier på Klimatanpassning Sverige 2018 blev lyckade och givande. Väl förberedd, vänligt och med ett väldigt trevligt sätt ledde hon både talare och publik från början till slut. Kvalitet rakt igenom! - Per-Erik Nyström. projektledare, Livsmedelsverket

Catrin är en fröjd att arbeta med. Snabb, följsam, men ett tydligt fokus på publiken. Hon är påläst och ger därigenom ett lugn och den trygghet som är basen för varje bra seminarium. - Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet.

Catrin ledde vårt panelsamtal om "Bolagen och Agenda 2030" under Almedalsveckan 2018 på ett förträffligt sätt. Hon var påläst i frågan och kunde ställa alla de rätta följdfrågorna och var väl förberedd på sin uppgift vilket resulterade i ett mycket bra samtal som uppskattades av såväl panel som publik. Jag kan varmt rekommendera Catrin som moderator. - Karin Johansson, ansvarig hållbar utveckling, FN-förbundet.

Pressbilder

Catrin Offerman

Catrin Offerman

Vetenskapsjournalist

Fotograf: Lina Östling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2