Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Anna Kinberg Batra
Fotograf: Peter Knutsson

Ledarskap när allting förändras

Anna Kinberg Batra

Rådgivare och föreläsare om politik, ledarskap och förändring

Anna Kinberg Batra är rådgivare och föreläsare. Hon talar bland annat om politik, ledarskap, omvärld och förändring.

Anna Kinberg Batra valdes till Moderaternas första kvinnliga partiledare 2015 och hade kunnat vara Sveriges första kvinnliga statsminister i dag. Men i stället blev hon den första ledaren för sitt parti på över 100 år att tvingas avgå före valet. I dag är hon knuten till Handelshögskolans centrum för ledarskapsforskning, skriver i Dagens Industri, har styrelse- och rådgivningsuppdrag för olika företag och organisationer och föreläser om ledarskap i turbulenta tider.

I sin föreläsning "ledarskap när allting förändras" berättar Anna med självdistans, skärpa och koppling till aktuella samhällsförändringar om:
• Ledarskap under oklara förutsättningar
• Att leda i extrema omvärldsförändringar
• Hur organisationer påverkas av det digitala dygnet-runt-samhället
• Att bryta norm och olika måttstockar för män och kvinnor

Partiledarjobbet är speciellt på många sätt, men både erfarenheterna och slutsatserna är användbara för andra både organisationer, ledare och medarbetare. Inte minst när digitaliseringen utmanar de flesta gamla sanningar och strukturer.

Anna Kinberg Batra har en unik erfarenhet av politik, från alla nivåer inklusive den allra högsta, förutom som partiledare även som gruppledare i riksdagen, ordförande för finansutskottet, EU-nämnden, från landsting, kommun, Europaparlamentet och som sakkunnig hos statsminister Bildt. Men till skillnad från många andra politiker har hon även förståelse för och kunskap om näringslivet. Hon har drivit företag själv, arbetat med startups på SSE Business Lab och som PR-konsult på Prime, lett uppstarten av två rekryteringsföretag i Universum-koncernen och varit informationschef på Stockholms Handelskammare. Anna har examen från Handelshögskolan i Stockholm, skrev uppsats 1997 om hur Internet skulle förändra organisationer och en bok 2005 om hur Indiens tillväxt skulle ta fart när mobiltelefoner skulle bli tillgängliga för bredare grupper. 2018 utkom hon med boken "Inifrån" på Albert Bonniers förlag. Hon har bott utomlands som både barn och vuxen, har talat och arbetat i flera andra länder och talar även engelska, franska och nederländska.

Pressbilder

Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra

Politiker

Fotograf: Peter Knutsson

Ledarskap

Politiker som föreläser

Föreläsare som drar publik

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2