Andreas Ekström

Andreas Ekström

Framtid, omvärld och den digitala revolutionen

Andreas Ekström har nått en internationell storpublik med uppdragsgivare i nära trettio länder. År 2018 vann han priset Årets talare – Man.

Andreas Ekström är journalist och håller hisnande föreläsningar om den digitala revolutionen – men pratar sällan om teknik. Hans perspektiv är samhället och människorna i det.

Hans just nu mest populära föreläsning, "Sju sätt att äga världen", beskriver digitaliseringens största utmaningar. Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter.

2018 släpptes Andreas unisont kritikerhyllade bok "Att hitta". Kopplat till boken har Andreas skapat en helt ny föreläsning – fortfarande runt digitala teman, men den här gången personligt, på en helt ny nivå. Inte bara ramar Andreas in vår digitala framtid – han berättar också om sin svåra sjukdom och sin kamp för överlevnad. Den kampen ska han vinna just genom att hitta, på ett alldeles speciellt sätt.

Andreas talar inspirerande och intresseväckande om framtiden utan att missa det positiva eller vara rädd för det negativa – här finns stora möjligheter och potentiella hot, och bara den som klarsynt ser bådadera kan orientera sig rätt. Hur ska vi förstå den revolution vi lever mitt i, just nu? Andreas är aldrig ute efter att ge perfekta svar, men däremot alltid på jakt efter den mest spännande frågan.

Andreas är mycket uppskattad för att med entusiasmerande tydlighet få publiken att reflektera över sitt nätbeteende. Han arbetar också vid sällsynta tillfällen, då sammanhang och ämne är precis rätt, som moderator och programledare. Han har stor vana av att genomföra intervjuer och seminarier på scen.

Han är ett givet val för den som vill nå bortom inspiration, och verkligen starta processer hos dem som lyssnar. Hans TED talk har nått en miljonpublik, och han har besökt nära trettio länder i fem världsdelar för att utbilda både sig själv och andra.

Hösten 2018 fick han det högsta betyget någonsin av publiken på Webbdagarna. Han är alltså högst rankad av totalt 313 anlitade talare under de sju år evenemanget har funnits.

Video

Pressbilder

Artiklar

Andreas Ekström

Andreas Ekström

Journalist

Fotograf: Rikard Westman

Social Media

Inspirerande föreläsare

Social Media

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2