Anders Rydell
Fotograf: Freddy Billqvist

Anders Rydell

Arbetslivet - en cirkus som heter duga

Anders Rydell är legitimerad psykolog och specialist i organisationspsykologi.

Anders är en erfaren föreläsare och workshopledare. Hans expertområde är organisationspsykologi, vilket bland annat inkluderar teman som ledarskap, kommunikation, konflikthantering och inte minst kunskaper kring stress- och utmattningsproblematikens många facetter. Med över 10 års erfarenhet som organisationskonsult har Anders byggt upp en bred klinisk och praktisk erfarenhet som han har väldigt stor nytta av i sitt arbete som föreläsare.

Just nu är Anders Rydell aktuell med sin föreläsningsshow Arbetslivet- en cirkus som heter duga. Med klarspråk och med glimten i ögat sätter Anders ord på alla de dränerande tokigheter som vi alla är en del av i dagens arbetsliv. Anders får publiken att haja till och reflektera över sin egen situation, sin egen arbetsplats och sin egen roll i sammanhanget. Han går inte bara igenom destruktiva trender, missförstånd och förväntningar på jobbet. Han ger också konkreta tips och pekar ut vägen mot ett mer hälsosamt arbetsliv. Anders använder sig själv och ett blädderblock som verktyg på scenen, vilket innebär att föreställningen är helt fri från PowerPoint. Showen är 90 minuter lång, den har fått mycket goda omdömen och körs löpande på personaldagar och företagsevents.

I mars 2024 släppte Anders sin senaste bok Snacka om kommunikation - vilken ger läsaren konkreta verktyg för att lättare kunna förstå och hantera kommunikationskrångel i sitt dagliga arbete. Boken kan, i kombination med en föreläsning med Anders, användas som reflektionsmaterial i workshops och andra utvecklingsinsatser på arbetsplatsen.

I övrigt kan nämnas att Anders Rydell även deltar aktivt i den offentliga debatten kring arbetslivets olika utmaningar, främst som debattör i dagspressen men också som gästkrönikör i bland annat Psykologtidningen och magasinet Arbetarskydd. Han har även i egenskap av organisationsexpert intervjuats i Sveriges radio P4 Extra samt varit gäst i Arbetsplatspodden. Anders har också flerårig egen chefserfarenhet, vilket han har stor nytta av i sitt arbete med att analysera arbetsplatsers utmaningar.

Som kuriosa arbetar Anders även en del som standupkomiker och har ett hundratal gig i bagaget. Hans material på standupscenen kretsar mycket kring psykologrollen, kommunikationsmissar och relationer. En annan viktig del i hans tillvaro är den fysiska träningen där han sedan några år tillbaka gör en satsning på medeldistanslöpning inom veterantouren där han bland annat kan titulera sig svensk mästare på 800m i den yngsta veteranklassen. I ett bredare perspektiv kan motionens betydelse för hjärnkapacitet, stresstålighet och allmän hälsa inte nog poängteras enligt Anders Rydell.

Exempel på föreläsningsteman:

  • Kommunikation och kultur i organisationer
  • Stress- och utmattningsproblematik
  • Konflikter och konflikthantering
  • Trender, missförstånd och riskbeteenden i dagens arbetsliv
  • Ledarskap- och medarbetarskap

Välkomna att boka Anders Rydell för en uppfriskande och tankeväckande föreläsning kring livet på arbetsmarknaden.

Pressbilder

Artiklar

Anders Rydell

Anders Rydell

Leg. Psykolog

Fotograf: Freddy Billqvist

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2